New York by Nico

"Those that say it can’t be done should get out of the way of those doing it"

Hawaii

Kategori: Allmänt

 
Nu har vi bokat flyg till Hawaii i mars! Det ska bli så jälva fett! Vi kommer bo hos min kompis Sabine som pluggar där! Blir skönt att vila upp sig där efter 6 månader på broadway dance center innan vi åker hem till sverige igen.
 
 
En konstig grej är att jag fick välja om jag ville betala en bokningsavgift eller inte. Jag valde nej såklart och hoppades på det bästa. Man ska inte ge folk valmöjligheter. Men det verkade ju gå bra..?
 
Annars så har jag varit ledig idag, finns oftast inga klasser jag vill ta på onsdagar så jag brukar va ledig då. Ikväll har vi käkat kött, pommes och chilibea. Sen blev det min hemlagade äppelpaj till efterätt. Det var dagens (enda) stora händelse. Kul för er att veta. Bjuder därför på två väldigt roliga klipp:
 
 
 
 
Så spännande är mitt liv nu. Youtube-klipp och te i gott sällskap
 

frisören från helvetet

Kategori: Allmänt

Det finns värre saker än dåliga frisörer. Typ krig och svält, men jag tänker klaga ändå. Jag va hos en frisör idag och skulle fixa min 9 veckors-utväxt och klippa bort det döda längst ner. Jag kommer in på en liten sketen salong som är så extremt mycket sunkigare än hemsidan (suprise suprise, jag vet) och får träffa min frisör Patrico. En extremt självgod man i sina bästa år som genom hela helvetet skröt om hur snabb han var (hastighet är inte alltid en bra sak) och hur bra han va på färg och på att klippa etc etc..
 
 
Jag kommer inte i skrivande stund inte på vad motsatsen till noggrann heter men jag vet att Patrico med hela sin själ förkroppsligar detta. (När jag googlade vad motsatsen va till det fick jag bara fram att det är ett godkänt ord i scrabble, så jag gav upp)
Han va hårdhänt, slarvig, fumlig, inkonsekvent, kass och keff. Allt som vi kan enas om att frisörer (och tandläkare) inte ska vara. Han böjde mitt huvud åt alla möjliga obekväma håll för att slänga(!) på färgen i mina foliepaket. När han är klar med detta så sätter han sig i väntesoffan, varpå ett tjafs mellan honom och alla lökig kollegor utbryter (ingen där jobbade, jag va enda kunden). Har man sett Tabatha's salon takeover någon gång så kan jag intyga att det kändes precis så.
 
Sen blev jag snabbtvättad. Jag är iofs rejält bortskämd med Benites huvudmassage och fåtölj med inbyggd massage när man blir tvättad men jag vet fortfarande att det va under all kritik. Plaskblöt i håret satte man mig i stolen med håret fortfarande fullt med balsam och började klippa. Jag har varit hos frisörer tillräckligt många gånger för att veta att man först och främst sköljer ur håret, torkar det lite med handduk och att man delar in håret i lager (kan kallas passéer på frisörspråk?) när man klipper det. Nej nej, han klippte allt på en gång bomchakalak ba nu kör vi!
 
 
Få det bara torrt så jag får gå tänkte jag. Jajemen, luta dig framåt med huvudet uppochner (Som man torkar det själv ibland för att komma åt underhåret. Se bild). Så fönar idioten mitt redan misshandlade hår genom att ruffsa i det som om jag vore en hund och blåsa en fön, som luktade tacos för att den va så bränd, genom det. Värmeskydd? Nej. Rökutveckling, Ja.
 
Hela besöket avslutades med att han sa: Don't you think you got the best hairstylist in new york? *megaflin*
 
Summa summarum: Dyrt, dåligt, ojämnt slingat, säkert ojämt klippt och mer skadat än innan, och hår som måste tvättas om eftersom det kommer löddra när jag svettas på klass imorn annars.
 
Två saker man INTE ska göra i New York so far: bli sjuk, gå till frisören (ja, jag likställer dessa)
 
 

Thanksgiving

Kategori: Allmänt

Den här veckan har det varit Thanksgiving, en supermysig tradition som jag ska se till att fira sen hemma i sverige oxå. I onsdags var vi hembjudna till Robert Taylor Jr. på pre-thanksgiving dinner hos honom i Harlem. Han kan va en av dom trevligaste personerna och bästa lärarna vi har träffat här so far. Han har undervisat en del på skolan och vi hoppas verkligen han ska få sina egna klasser snart. 
 
 
    
Svenskar hos Robert   
 
 Kvällens värd
 
I torsdags bokade jag bord på en Restaurang på upper west side som erbjöd traditionell thanksgivingmiddag. Jennie, Stella och jag va där med 6 andra brudar och åt tills vi höll på att gå av. Till förrätt fick vi en god sallad och varmrätten va turkey med alla klassiska tillbehör; sötpotatis, potatismos, gravy, grönsaker, stuffing, cranberrysylt och till efterrätt fick man välja mellan pumpa-cheescake, brownie eller äppelkaka. MUMS!
 
 
 
 
Efter det fortsatte Jennie, Stella och Sara och tog en öl på en bar och fick ännu mer ont i magen av allt skratt. Det känns väldigt amerikanskt och lite klyschigt att sitta och berätta för alla vad man är tacksam för så vi skippade det och sjöng helan går istället. Men hur klyschigt det än är så är jag så sjukt tacksam över att jag har så fina personer runt omkring mig och att jag faktiskt bor i new york. Men jag kan inte låta bli att tro på att det är upp till en själv och att man själv ser till att få det man vill ha. Så tack till mina föräldrar som uppfostrat mig till att vara jävligt envis och ha ett jävla anamma så att jag förverkligar mina drömmar. Och för att ni är allmänt bäst såklart.
 
 
 
Vid midnatt öppnade alla butiker nere vid herald square med sin black friday-rea. Typ som mellandagsrea fast värre, och folk är galna. Jag och Jennie kollade läget på Victorias secret, H&M, Macys och Gap. Har aldrig sett så mycket folk på stan som igår natt. Vi drog hem vid 3.30 och jag lyckades fynda två sportbhar, kul. Fick dock massa sliskigt lukta-gott-grejs och en asful chockrosa paljettväska på Victorias Secret på köpet.
 
 Galen kvinna som bär sin feta shoppingkasse på huvudet
     
Rulltrappan på macys är gjord i trä! wow! 
En DJ på H&M
 
PUSS!
 

Central Park

Kategori: Allmänt

I måndags va vi på vår första utflykt till Centra Park. Vilken sjukt vacker plats. Man vet inte om hur mycket man uppskattar naturen förrän man är där. Hade lätt kunnat vara där hela dagen men vi hade klasser att ta så det va bara att åka tillbaka till skolan. Vi kastade löv, gungade, åt våfflor, njöt av vädret och hade det allmänt skitgött.
 
   
 
  
 
 
 
         
 
  
 
   
 
   
  
 
 
 
 
 
 
 
Igår va vi i Empire State Building med min far som är på besök, bildbomb från det kommer snart!
 
 
 
 

man myth mustasche

Kategori: Allmänt

Fyra dagar av den här veckan har gått. Jag har redan tagit 15 klasser, är lagom mör nu kan jag lova. Ska ta 3 till imorn sen får jag inte ta fler. Dessutom ska jag va ledig i helgen och umgås med min kära far som kommer hit på efterlängtat besök :D
 
Den här veckan har Mr. Wiggles varit gästlärare på skolan. Han har haft två klasser, båda lika awesome. Han är en legend inom hiphop och en så extremt awesome man. Blev helt starstruck över hans uppenbarelse. Han har varit med om hela hiphopkulturens födelse och uppkomst. Han kan ALLT om hiphop, ALLT! Han är så jävla äkta hiphop som det någonsin kommer gå att bli och som bara en handfull är, och är ändå ödmjuk. Han vet verkligen vad han snackar om och är så sjukt inspirerande. Man vill ropa amen efter allt han säger. Typ så.
 
 
 
Annan kändisspotting i storstan är annars:
 
Fabio Costa (Kom tvåa i project runway säsong 10, borde ha vunnit)
Allison från Top Model
Vanessa Hudgens x2
(Benny Ninja, Robert Taylor Junior, Lauren Froderman) Dom räknas inte ritkigt eftersom dom är dansare och hänger på skolan. Men det är fan fett att Robert känner igen en och hälsar med kram varje gång man ses.
 
Men coolast av allt va när vi va på vår favortirestaurang Carltons förra helgen och han som jobbar där hörde att vi va svenskar och frågar oss om vi vet vem Martin Kellerman (Rockys skapare) är. Självklart svarar vi och då berättar han att han är en av karaktärerna i Rocky! Han är killen som Rocky bor hos när han är i New York! Wow! Mest strastruck hittills. 
 
 
Godnatt
 
 

Origami

Kategori: Allmänt

Frankenstorm satte min rastlöshet på prov. Rastlöshet är bra för kreativiteten. Virka tänkte jag att jag skulle göra och jagade runt halva manhattan för att hitta garn. Alla 4 garnaffärer som min idiottelefon tipsade mig om va fina hotell/lägenhetsentréer. Inte en garnaffär så långt ögat nådde. Hemma och fortfarande rastlös började jag vika origami. Awesome. Klurigt men kul, tacka fan för youtube-tutorials. Här är det samlade verken (och en t-rex som inte fångades på bild)
 
 
 
 
 

Obama

Kategori: Allmänt

 
Kom igen nu för fa-an!
 

little things

Kategori: Allmänt

Saker man inte kan låta bli att sakna lite grann:
 
 
 
     
 
 

Puss på er <3
 
 
 
 
 
 
 

spökstaden

Kategori: Allmänt

 
Såhär glad blir man när man får sittplast på en ersättnignsbuss.
 
NU GÅR TUNNELBANAN SOM VANLIGT  IGEN!
Jag håller vad jag lovar och langar en uppdatering, ska försöka hålla mig kort:
Måndag - Hurricane. Instängda. Film. Äta. Mys.
Tisdag - Rastlös. Stormpromenad. Origami.
Onsdag - Rastlös. Utflykt till köpcentrum. Gick 150 blocks (gick åt fel håll först, märkte efter en timme). Köpte kniv som går att skära saker med(!) och en kaffepress, ljuslyktor och värmeljus. Happy Halloween!
Torsdag - Rastlös. Utflykt till Manhattan. 
Fredag - Fick tummen ur och åkte till skolan och hämtade klasskort. Orkade inte ta klasser. Åt mat hela dagen.
Lördag - Tog 3 klasser. Dog. 
Söndag - Träningsvärk. Tog 3 klasser. Dog. Tacomys.
 
Nu förljer en mer grundlig redogörelse för hur det va efter stormen för dom sosm orkar. 
 
Det va en mycket spännande upplevelse att ta sig till manhattan efter stormen. Sandy fuckade nog upp mer än vad man trodde. Strömmen är fortfarnade inte helt tillbaka på lower manhattan och först idag (en vecka efter stormen) går tunnelbanan som den ska. När vi i torsdags åkte in till manhattan fick vi stå i kö och åka ersättningsbuss över till manhattan. Ingen ström- ingen tub.
 
Vår tunnelbana är den gula som går mellan brooklyn nere till höger och manhattan uppe till vänster. Ganska stort glapp som är avstängt.
 
Vi hoppade av ganska långt ner för att det där finns roliga affärer att titta i. Hehe.. ALLT va ju stängt och det va knappt nå folk ute på gatorna. En cool grej va att inte ens trafikljusen funkade så vid varje övergångsställe stod det 4-5 poliser och viftade med sina vita handskar och visslade med visselpipor. Dom hade att göra kan man säga. 
 
Det coolaste va på kvällen när vi skulle åka hem. Då skulle vi ta samma ersättningsbuss fast åt andra hållet. Vi gick till busshållplatsen som låg i utkanten av vart det va strömlöst. Allt va kolsvart. Folk gick med ficklapor och pannlampor, alla fönster i alla skyskrapor va släckta. Vid alla övergångsställen hade dom tänt facklor (typ bengaler fast små) och trafikpoliserna viftade med röda och gröna led-pinnar. Det va jävla häftigt att uppleva New York som annars är fullt av liv, ljus och rörelse, helt becksvart och förlamat. Något mindra häftigt va att kön till bussen sträckte sig i 6 blocks och att dom som stod längst fram hade köat i ca. 3 timmar. Inga taxichafförer ville köra till brooklyn heller, men tillslut hittade vi en som antagligen blåste oss totalt men hem kom vi iaf.
 
   
 
Jennie bestämde sig efter den utflykten för att stanna hemma tills tunnelbanan går på riktigt igen. Smart drag. Jag och Stella åkte in varje dag och har tagit igen en del klasser. Varje dag tog resan till och från skolan ca. 2 timmar enkel väg. Mycket av tiden gick ut på att köa. Folk är duktiga på att köa här, inte alls lika klagande stämning som hemma i Stockholm och inte ritkgit lika mycket krig att komma på bussen. Det som gjorde det hela värt att vänta va en kvinna som stod med megafon och informerade kön vad det skulle göra. Så skrek hon "Put a
smile on your face cause you're getting on that bus!"
 
I förrgår gick även en tunnelbanelinje till brookklyn som gjorde att vi kunde åka tub hela vägen om vi bytte en gång bara. Den gick till och från Grand Central station. Wow
 
 
Nu ska jag in och ta klasser och njuta av att få åka den gamla vanliga tuben igen
 

Erica

Kategori: Allmänt

Mina fina åländska vän Erica, som jag lärde känna på BAs streetlinje är grym på många sätt. En kreativ människa det där. Hon är grym på att fota och filma och allt som hör därtill. Hon har gjort en liten film av hurrikanen som härjade här för en vecka sen. Wow! Min favoritdel och den absolut bästa biten i filmen är när vågen slår upp i "rännan" och sen färdas där igenom (kolla så fattar ni vad jag menar). Det sitter så jävla fint i musiken! Det märks att hon är dansare...
 
 
 
 

uppdatering

Kategori: Allmänt

Uppdatering kommer när tunnelbanan börjar gå normalt igen (känns som att livet börjar då) och jag inte spenderar majoriteten av min vakna tid på diverse färdmedel eller väntandes på dom.
 
Happy weekend! Min ska slaviskt spenderas i skolan..