New York by Nico

"Those that say it can’t be done should get out of the way of those doing it"

Rita skissa skriv

Kategori: Allmänt

 
 
Efter vårt besök på MoMA för några dagar sen har jag varit så sjukt taggad på att rita. Jag har med mig mina pennor till New York men inget bra block/papper. Jennie har oxå varit rit-sugen så igår när vi va i Soho så bestämde vi oss för att leta upp en art supply store. Vi hittade en skitbra affär där dom hade ALLT. Det tog ett tag för oss at bestämma oss och gick tillslut därifrån med varsitt block och Jennie köpte även blyertspennor. Sen hittade vi en annan liten affär där Stella kunde köpa skrivböcker, tog en sväng på urban outfitters och satte oss sen på en Starbucks. Där satt vi sen med varsin kopp, block och pennor och bara ritade, skissade och skrev i flera timmar. Det va så jävla skönt att bara sitta och vara och klottra lite. Än en gång känner jag att jag är här med precis rätt sällskap.
 
Det va igår det, idag lär det bli samma sak. Sen ska vi packa oxå, för imorn flyttar vi! Yes!
 

iakttagelser

Kategori: Allmänt

 

 
Iakttagelser x 3:
 
1. Civilpoliserna. Vi va inne på Old Navy, jennie skulle prova kläder så Stella och jag gick ut för att köpe en hot dog så länge. Ut ur affären kommer en kille med en annan liten stackare i handfängsel. Trycker upp honom mitt väggen, precis där vi sitter och käkar korv, och börjar visitera honom. Precis som i Cops! Han frågade exakt samma frågor som på TV och Stella och jag (och Jennie som nu hade provat klart) kunde inte hjälpa att tycka att det va jättespännande och fortsätta kolla. Sen kom det en till kille som hjälpte till att visitera och fråga frågor. Dom såg ut som vem som helst. Sen märker vi att dom har någon sorts connection till en brud som går omkring på gatan (ser ännu mer ut som vem som helst) som har ipod-lurar i öronen. Vi undrar om hon oxå är civilpolis, varpå hon öppnar sin väska och tar fram en comradio som hon snabbt och ganska diskret säger några snabba ord i. Ipod-lurarna går alltså till en comradio där hon hör allt som hennes kollegor säger. Wow! (sen blev det lite obekväm stämning mellan poliser och offer så vi gick)
 
2. Tunnelbanemusikanter. Det åks mycket tunnelbana fram och tillbaka mellan manhattan och brooklyn. Häromdagen stod vi i tuben och blir lite halvt avbrutna av en man som börjar klappa och stampa ett beat i vagnen vi är i, högt och tydligt så att alla hör. Sen drar han av Ushers 'You got it bad'. Rysningarna var ett faktum. Han sjöng som en liten gud, kunde verkligen hålla ton och takt. Sen gick han genom vagnen med öppen väska ifall att någon skulle vilja ge honom lite cash. Sen gick han in i nästa vagn och körde nästa akt. Wow! (annat än dragspelen i Stockholm det)
 
3. Att köa till frukost. Eftersom vi bor som vi bor och kylskåpet ser ut som det gör betyder det att vi äter ute varje dag. Expensive I know, men inatt är sista natten här och sen flyttar vi till ny lägenhet där vi kan laga mat, duscha, bajsa, chilla som vi vill. Igår va vi jättehungriga och på jakt efter pannkakor. Blev tipsade om ett ställe i närheten och styrde dit. När vi kommer dit är det kö, vi tänkte att "det här skiter vi i" eftersom vi va så hungriga. Men att folk köar till en restaurang måste ju vara ett gott betyg så vi bestämde oss för att sätta oss i kö (det fanns alltså stolar på rad). Då kommer en kvinna ut från stället med världens godaste små korvbitar. Detta följt av apelsinklyftor, kakor och varma pannkakor! Mmm-mmm-mmm! När vi väl kommer in beställer vi ägg, bacon och pannkakor. Det kom så mycket mat! Toast, pommes, en milkshake/float on the house. Vi lämnade ca. hälften trots att vi hade proppat i oss. Sen va vi inte hungriga förrän kl. 21 igen då det blev Maoz. Kung!

bygga bo

Kategori: Allmänt


 
Nu kommer vi till boendeproblemet! Man fick ju en liten cliffhanger i förra inlägget and I wont leave you hanging. Vi kom fram till lägenheten som vi hade bokat efter att vi hade landat. Resan in till stan med taxi va så. jävla. fet. Taxichaffisen snackade precis som Sacha Baron Cohen i the dictator. James Brown spelades högt i högtalarna. Solen sken, fönstret var nervevat och New York skyline som man sett en miljon gånger va plötsligt där på riktigt.
 
Sen kom besvikelsen. lägneheten eller rättare sagt våra två rum va inte ritkigt vad vi hade väntat oss. Vi hade hela tiden sagt att "med så låg hyra som vi betalar så kan vi stå ut med mycket". Visade sig att vi va MYCKET mer bekvämare än vi trodde (trots att vi bodde i en fuktig husvagn och trivdes bra med det i tjeckien förra sommaren). Gick ut och åt och diskuterade situationen. Maten va fantastiskt (allt man äter här är det godaste man någonsin ätit, även om det är från ett litet hål-i-väggen-bagel-med-creamcheese-ställe som inte ser mycket ut för världen) Personalen va trevlig och vi satt utomhus(!) och bara njöt av att vara i New York tillslut. Vi bestämde oss iallafall att vi inte kunde bo där. Nästa dag skulle planerades bara en sak; sitta på starbucks och leta nytt boende.
 
Det är något visst med vårt crew. Vi löser saker. Vi har flyt. Det går fan aldrig riktigt på röven. Och gör det det så löser vi det med. Därför känns det bra att resa med just dom jag gör det med. Vi mailade, ringde, messade alla vi kunde komma på som kunde hjälpa oss (vårt bord på starbucks såg ut som en litet kontor med lappa, mobiler, sladdar och allt). Fort som fan fick vi tag på en brud som förmedlade lägenheter. Dagen efter kollade vi på den. Sekunden efter ringde vi och bokade. En timme senare satt vi på hennes kontor och skrev på papper. Så på måndag flyttar vi in i en jättefin lägenhet inte så långt ifrån där vi bor nu i Brooklyn. Vi har längtat hem dit sen vi va där första gången och efter att få packa upp våra väskor och bygga brooklyn bo.
 
Och det bästa av allt! Det är trappor på fasaden till lyan. I'm in love! Det ska jag för övrigt oxå ha när jag blir stor och lika rik som blondinbella (istället för att sätta in 2 kakelugnar alltså).

 
Annars gick balettdräkts-shoppingen bra. För att kompensera det köpte jag och Jennie tre par sneakers var igår. Lite ångest men så jävla värt. Vi har ätit riktig amerikansk frukost som man stog sig på hela dagen. Vi har lyckats dricka vin ute med Stella. Vi har träffat resten av sverigegänget. Vi har gått. Vi har skrattat. Vi har upplevt. Vi har framför allt mått så jävla bra i den här staden.
 
 

konsten att flyga

Kategori: Allmänt


 
Tre emotionellt labila kvinnor klev i förrgår på planet från Stockholm till New York. Det torkades tårar om vartannat medan vi mellan snyftningarna påminde oss själva och varandra om att vi är "strong confident women". Ingen trodde på det men alla hoppades att det va sant. Jag köpte en absolut unique vodka till min samling. If all else fails, we will still have the vodka...
 
Efter start flyttade Mrs. Eglesias som satt i stolen brevid mig (vi satt på en rad med fyra säten) till en annan plats eftersom hennes stol inte kunde fällas bak (score!). Sen kom stuarden och frågade vem av oss som va Stella. Han hälsade oss välkomna och återvände snart som fan med tre glas (glas inte plast. Orrefors for SAS) champagne och ett glas jordnötter. Sen fyllde vi på med rödvin och god flygplansmat.
 
Vi upptäckte även att fjärrkontrollen i sätet funkade som gamekontroll och att man kunde spela tv-spel på den lille skärmen i sätet framför. 4 timmar senare hade vi klarat 20 nivåer av Caveman trots sjuk turbulens över Island. Damn volcanos..
 
(Vi kollade på The Notebook oxå, dumt när man redan är labil)
 
Sen kom vi fram till lägenheten och längtade hem till våra nära som satt och kollade beck medan vi satt på två luftmadrasser i chock över allt skit. Sen blev det så jävla bra igen men det tar vi i nästa inlägg for nu ska vi köpa balettdräkter!
 

music

Kategori: Allmänt



 
Ibland när man är på ett visst humör så känns det som att spotify känner av det. Jag har en playlist med 296 låtar på som jag lyssnar på dagligen. Det är en jävla blandning på musiken. Och trots att alla tvåhundranittiosex låtar är på shuffle så får den fram en perfekt blandning till ens mood. Som när man känner sig nere och den langar en favoritlåt som om ens bästa vän skötte spellistan

självförsvar

Kategori: Allmänt

 

Jaha, nu har vi fått schema för vår första vecka på broadway dance center. På tisdagen har vi självförsvarsklass "to help you feel safe in the big city", omtänksamt av dom kanske. Sen är det även placement class och alignment class. Man får enligt rykten nummerlapp och blir filmad som på audition och sen säger dom vilken nivå dom tycker man borde gå. Vettskrämd och lite taggad på samma gång. 

Fick även en lista med namn och nationalitet på alla som börjar samtidigt. Mycket svennebananer.

Det blir nog bra det här..
 

packar & flyttar

Kategori: Allmänt

 
Hatar att packa, hatar att packa upp, hatar att flytta. Lägenheten ser ut som en krigszon av möbler, kläder, skor och damm. Hur mycket damm kan det finnas? Finns det en övre gräns för damm? Blir det skitdammigt och sen slutar det damma tills man städar? Börjar det om så fort det är rent sen? Skönt att va allergisk mot det och förkyld på samma gång iaf. Snoret har årets fest

Hittade mitt gamla gameboy så packandet och flyttande är semi-effektivt. Passar på att träffa folk och säga hejdå oxå. Tråkigt att träffa så många man tycker om så mycket på så kort tid. Blir mer saknigt..

Tolv dagar kvar. Hur packat man egentligen för sju månader?
 

two weeks

Kategori: Allmänt

 
Om två veckor har vi landat i New York och är antagligen i vår lägenhet i brooklyn. freaking the fuck out.