New York by Nico

"Those that say it can’t be done should get out of the way of those doing it"

lixom

Kategori: Allmänt

Hej hej hallå hallå!
Här mår alla bra. Stormen blåste längre inåt land inatt så nu känns det chill även om det inte är helt över. Man råds fortfarande att stanna inne. Fortfarande är det ju extremt många utan el, många översvämningar, ingen tunnelbana och brand i queens. Vaknade inatt vid 6, då va himlen orange av branden i queens, man hörde sirener konstant och från vårt fönster i brooklyn såg man att halva manhattan va nedsläckt.
 
Vi har klarat oss otroligt bra trots allt. Fönsterna och fasaden sitter kvar. Som mest oroliga va vi igår när vi kollade på film inne i mitt rum igår kväll. Då kändes det verkligen som att fönstrena skulle blåsa in. Vi flyttade därför alla våra sängar till köket/vardagsrummet och sov tillsammans där. Vi lär sova här inatt oxå eftersom vi inte orka flytta tillbaka allt, och för att det är så mysigt. Skolan öppnar tydligen imorn, tunnelbanan lär dock inte gå så det vettefan hur vi ska komma dit. Broarna och tunnlarna är oxå stängda för alla utom räddningspersonal. 
 
Övar lite handstående medan vi möblerade om vardagsrumsköksmatsalen
 
Med alla madrasser
 
Vår husängel som vi fick i hejdåpresent av Michelle. Jag har döpt honom till Nelson. Vem hade trott att han skulle behöva hjälpa oss så mycket..?
 
Fina Isabell som jobbar på P3 skrev till mig och ville intervjua mig om stormen. Det blev ett kort litet uttalande som ni kan lyssna på här någonstans. Med det sagt ska jag nu sätta mig och öva bort mina lidingö-iiiiiiin och sluta säga lixom, lixom.... herrejävlar
 
 

The hurricane

Kategori: Allmänt

Vi har filmmys och kollar på The Hurricane. Andra leker dockhus..
 
 
Det börjar bli jobbigt på riktigt att vara nära fönstrena nu. Det enda vi hör utifrån är sjuk jävla blåst och sirener.. Heheo
 

snålblåst

Kategori: Allmänt

 
Nu jävlar blåser det hörrni! Nu har vi tejpat alla fönster, fyllt badkaret med vatten, packat ner allt löst i våra rum som kan flyga ut om fönstret försvinner, lagt våra viktiga papper (pass m.m) på bra ställen. Nu ska det kokas storladdning med pasta som vi kan ha ifall strömmen går. Och Sandy är inte ens här än...
Vi är lite nojiga över våra grannars gårdar. På baksidan/sidan är vårt hus har folk små bakgårdar. På två av dom ligger det extremt mycket bråte/gamla möbler etc som snart kommer få ta sig en liten flygtur..
 
 
Man tar stormen mer på allvar när det är utegångsförbud i New Jersey, all kollektivtrafik är stängd och att "state of emergency" är declared i New York. The city that never sleeps känns ganska tomt. Har kollat på webcam från times square där det alltid är folk. Nu är det näst intill tomt med en och annan taxi som åker förbi. Ett tydligt tecken på att det är allvar är att till och med New York stock exchange har stängt. Vi håller oss jävligt uppdaterad och tar hand om varandra, don't worry!
 
Nu ska vi kolla på The Hurricane (heheo!) och invänta Sandy!
 

Frankenstorm

Kategori: Allmänt

 
Mycket ska man tydligen vara med om i den här staden. Nu kommer Frankenstorm! Ikväll väntas stormen komma til New York. Tycker redan nu att det blåser en hel del. Stella och Jennie ska till skolan och ta varsin klass. Jag stannar hemma eftersom jag är klar med mina klasser och bunkrar upp hemma. Ska snart gå och köpa vatten, konserver och ficklampa. Sen ska vi fylla badkaret med vatten så att vi kan spola i toaletten. Laga lite mat så vi har i någon dag och sen sitta och kolla på film och mysa. "Hope for the best, prepare for the worst"
 
 
Dom håller på att evakuera folk från zon A, den röda, redan idag. Vi bor precis på gränsen till zon C (den gråa klumpen) och på fjärde våningen så vi blir nog inte flooded. Fast det skulle va sjukt spännande att komma till ett evakueringscenter. Ikväll stänger dom även all kollektivtrafik i New York, för andra gången NÅGONSIN! Det är nog ganska seriöst det här men vi klarar allt! Skolan är stängd ikväll och imorgon, och sen får vi se.
 
Sen tror dom även att det blir strömavbrott. Ska försöka keep you posted, ni som oroar er men ni får inte balla ur om jag inte gör det. Då har bara batterierna i både mobil och dator dött och jag sitter och läser en bok. Funkar för övrigt en gasspis vid strömavbrott?
 
 
Kan inte låta bli att tycka att det är jättespännande och ska bli så sjukt mysigt att vara hemma och titta på film och njuta av ledigheten lite och vila kroppen. Vissa väljer ju till exempel att surfa när stormen kommer. Stay positive :)
 
 

Boston

Kategori: Allmänt

Här kommer en bildbomb med bilder från vår getaway till Boston! Vi åkte dit med Jennies farföräldrar som är på lite spontan-semester i USA. Jennies kusin Nina pluggar i Boston och bor där med sin pojkvän så dom fick agera lite guider. Vi va en vända på Harvard och konstaterade att man aldrig kommer komma in där. Gick en liten sväng på stan.
 
Vi va även på Isabella Stuart Gardner Museum. Det va en kvinna som va svinrik som reste runt en massa och samlade på sig massa jox, köpte finfina tavlor och möbler på auktion etc. Innan hon dog så byggde hon ett palats (museet) där hon och hennes man samlade all konst, möbler, prylar. Herregud vad det fanns grejer, tanten hade säkert 200 stolar. Vissa rum va tapetserade med läder, och nu snackar vi inte ett litet rum utan en sal med säkert 5 meter i takhöjd. Andra va förgyllda på sina ställen. Spisarna/kakelugnarna hade fått blondinbella att bli grön av avund.
 
Det fanns massa kända verk på museet oxå. Ett fönster/målat glas hade lilla Louvren köpt hälften av och hon köpte andra halvan. 1990 blev hon bestulen på några verk, bland annat en Vermeer och en Rembrandt. Småpotatis, hon hade ju fler. Det coola med musset var att det va bevarat som ett hem typ, satt inga små skyltar till verken, utan dom man ville läsa om fick man hämta info om i varje rum. Awesome. Alla som heter Isabella kommer för övrigt in gratis. Bara en sån sak. Verkligen något för blondinbella..
 
Det va för övrigt årets händelse i Boston när vi var där oxå. Head of the Charles, en stor årlig rodd-regatta. Vi såg bara lite i utkanten av floden(?) där dom höll på att värma upp, men inget av själva av tävlingen tyvärr.
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fick även lite ekorr-hybris när vi gick genom massa parker i Boston. Det va massa ekorrar överallt! Så jag va tvungen att få till en bra bild på en och passa på att använda min braiga kamera, det blev en del bilder.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Kände mig lite som hunden i Upp. Squirrel!
 
 

en månad

Kategori: Allmänt

 
Det är sjukt vad snabbt en månad går. För en månad sen låg vi och sov som små barn, helt utslagna av jetlagen, alla intryck och goda middagen på carltons. Där låg jag på en sjunkande luftmadrass och undrade hur fan den kommande månaden skulle bli. Den blev kung! Vi har långt ifrån hunnit se eller göra alla saker vi har velat så det är tur att vi är här så länge. Imorn blir det kanske en premiär-tur till Central Park.
 
Allt känns bara så rätt här i storstan. Hittills har inget känts helt jävla åt helvete. Inget har fått mig att vilja åka hem utan allt flyter på fint, även om det inte varit smärtfritt. Mycket har nog att göra med dom jag är här med. Hade inte kunnat ha bättre sambos och alla är så sjukt trevliga, både i skolan och i största allmänhet.
 
 
Med denna Bostonska ekorre i kvällsol tackar jag New York, Jennie och Stella för att ni finns och säger godnatt!
 
 

hem från boston

Kategori: Allmänt

 
 
Helgen har spenderats i Boston. Hur trevligt och mysigt som helst. Det kommer en uppdatering om det när jag är hemma (overkligt att kalla New York för hemma) och slipper blogga från min telefon. 
 
Stella är den som brukar stå för åksjukan men när vi gick på bussen så luktade det rökelser. Om det är något som kan få mig att må illa så är det starka dofter, speciellt från rökelser. Men inte fan har någon tänt något som ryker på en buss i Amerikat. nej nej, det är säkert något snuskigt rengöringsmedel och doften försvinner nog snart. Tittar upp och precis ovanför mitt och jennies säte sitter en jävel! Jennie fimpade och nu efter snart 2 timmar luktar det inte lika mycket.. 
 
 

Eka pada rajakapotasana

Kategori: Allmänt

 
Jag har inga bilder och egentligen inte så mycket att blogga om. Har kört 3 klasser om dagen 4 dagar i rad nu.  Har hunnit få några favoritlärare under veckan, några "bra-att-ta-klasser" och en idiot till lärare. Eftersom det är lite lätt ansträngande med 3 klasser om dagen, flera dagar i rad så fyllde jag ut med en Yogaklass idag istället för Streetjazzen som jag tänkte ta. 
 
Stella och jag har i cirka 2 dagars tid gått runt och snackat yogatermer på skoj. Stella vill inte vara brevid mig på yogan. Hon tror inte att jag kan va avslappnad och seriös, speciellt inte när alla sanskrit-termer flyger omkring. Savasanan, utkapasana, ujjayi breath etc. Så hon tar sin lilla matta och är långt ifrån mig på klassen. Jag har en fett seriös och avslappnande klass (jag kan va sån) fram tills att läraren säger "Now come to Eka pada rajakapotasana... And breathe or die..." mitt i det nedsläckta rummet fullt av avslappnande munkmusik. Eftersom Stella har en släng av autism ibland (eller är extremt inne i yogan. zenmode) så uppfattade hon inte det långa krångliga uttrycket så jag fick guggla fram det efter klass. Det kallas även för king pigeon och ska se ut som på bilden. Låt oss bara säga att ingen i casa lukewarm är kung över duvorna. Än.
 
Namaste!
 

Heheo

Kategori: Allmänt

 
Idag är det måndag. Måndag = card pickup. Varje måndag måste man gå till skolan och hämta sitt kort för veckan. På varje kort finns plats för 12 klasser som man fyller i allt eftersom. Den här veckan ska jag ta 3 klasser om dagen måndag-fredag. Jag har dels en vecka att ta igen från när jag låg hemma och va döende och sen ska vi va lediga i helgen, för då åker vi till Boston! Jennies farmor och farfar kommer till NYC och hälsar på och ska sen bila till Boston för att hälsa på Jennies kusin så vi hakar på. 
 
Aaaaanyway, idag inleddes dagen med pilates. Jobbigt som fan. Sen blev det en jazz med en kort och kompakt liten fierce kvinna. Vi dansade till buttons med pussycat dolls. Ännu en sex-korre. Supertjejigt deluxe. Måste erkänna att jag älskar det. Det bor någon sorts jazzbrud i mig ändå. Jag hänger med på klasserna och ramlar inte ur varje piruett. Who would have thought? Mor och gudmor blir väl alldeles lyriska nu...
 
Sen tog jag min bästa klass hittills. Hiphop advanced beginner för MsVee. Shit vad hon kan den kvinnan. House, popping, locking, hiphop, old school m.m. Hade fram tills idag bara tagit popping med henne. Hon är en så jävla bra lärare och klasserna är skitbra. Wow! Klassen kändes så jävla bra. Den blir det definitivt varje vecka!
 
Annars är livet så jävla bra bara. Alla borde bo i New York någon gång. Speciellt för att dansa. En grej som inte är så jävla bra är min lasagne som jag lagade i en timme och som nu har stått i vår (gas)ugn i en timme och fyrtiotre minuter... Bli klar! Blocksockret sjunker i lägret, snart kör vi lite alive-style och börjar tugga på varandra.. Ugnfan.
 
 

Highline

Kategori: Allmänt

 
Idag va vi lediga, och eftersom det va fint väder så passade vi på att dra och kolla in highline. Det är en del av det före detta tunnelbanespåret som gick ovanför gatorna men som inte används längre. Man har bevarat en bit av spåret och byggt en park på istället. Jättemysigt och jättefin utsikt. Vi gick från ena sidan (West 30th street) till andra änden i meatpacking district. Sen fortsatte vi promenaden till west village där vi hittade sockerbit, en svensk godisaffär. Vi va som ja, barn i en godisaffär. Sen mötte vi vår nya vän Stina och käkade kungliga hamburgare på en mexikansk krog och drack goda coronas. Vet inte om det va ölen eller inte men på väg hem sen så åkte vi åt fel håll och kom på det halvvägs till harlem. Tur att det är svårt att ha tråkigt med Stella och Jennie.
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
Puss och godnatt!
 
 
 

ledig lörday

Kategori: Allmänt

 
Det citatet har jag skrivit i mina balettskor. Det har faktiskt gått förvånansvärt bra att ta klass. Har inte varit nervös innan en enda. Har varit på klasser som är way över min nivå men har klarat mig ändå. Det kanske är allt det amerikanska snacket. "Happy to be here, ready to work" bla bla blaa...
 
Om ni vill se lite suddiga bilder från lägnheten så kan ni kolla på stellas blogg HÄR!
 
Vi har inte bokat in några klasser idag så vi är lediga idag. Så jävla skönt. Annars kan man ta klasser alla dagar i veckan.
 
Nu ska jag äta frukost och sen ska vi hitta på något kult. hej hej
 

Simple diary

Kategori: Allmänt

 
(ursäkta oskärpa och stavfel)
 
När vi va på MoMA så passade vi på att hänga i deras shop. Herregud, vet inte vad som är bäst,  själva museet eller shopen. Där köpte jag iallafall en liten dagbok som heter Simple Diary. I den fyller man i en förtryckt sida per dag. Varje dag ber den dig beskriva din dag utifrån tre alternativ och sedan utveckla. Den ger dig ett citat, några saker att fundera på och lite andra frågor om livet och fyndigheter som man kortfattat ska fylla i. Love it!
 
 
Hittade en ny jacka. Den är i den mjukaste mockan du någonsin känt. Den va på 50% rea. Den va ändå dyr. Den är min. Avslutar med en bild på en fet t-shirt från Urban Outfitters. Där jag för övrigt köpte D-bag kylskåpspoesi. Vad varje hem behöver.
 
 
 

dansa

Kategori: Allmänt

 
 
Det är fan tuffare att vara frisk och dansa än att ha salmonella och springa på toa hela tiden. För en vecka sen hade jag så sjukt ont i magen och ville gå dubbelvikt av bakteriella skäl, nu är det på grund av träningsvärk. Apropå salmonellan så har ryktet om mitt insjuknanade spridit sig som en löpeld. En svensk tjej frågade Stella igår på skolan "Är det du som är Nicolina med salmonella". Känns bra att "vara någon" redan vecka 2 i skolan. 
 
I tisdags mjukstartade jag mina klasser med en balett. Rostigt. Sen på onsdag morgon var det dags för vår första masterclass. Klasser som alla MÅSTE ta och som alltid är någon stil/ämne som inte finns på skolan i vanliga fall. Det va "stretch and conditioning" och den räknades inte som en så fysiskt krävande klass sa dom på skolan. Skönt att inte kötta som fan efter att ha varit sjuk. Ha! Det var en och en halv timmes plåga med styrkeövningar och mördarstretch. Sitta i spagat (eller så långt man kom) medan någon drar upp ditt ben. Har aldrig skakat så mycket på en klass ever. Sen tog jag och Stellla en hiphop klass direkt efter. Smart drag. Sen tog jag en jazzklass som jag älskade lite senare på dagen. Underbar lärare. Jättefeminin och sexig korre. Inte alls min tekopp egentligen. Loved it! Tog klassen igen imorse. Fruktansvärt ont i kroppen.
 
 
 
Idag hade vi en jävla massa tid (7 timmar) att fördriva mellan klasser och orkade inte riktigt åka hem. Drog och shoppade en sväng (på H&M som riktiga svennar) och gick och åt fro-yo (frozen yoghurt). Man fick välja en storlek på bägaren sen ösa på så mycket olika toppings (frukt, godis, nötter, kakor, browniebitar etc) som fick plats. Delicious! Sen kom klassen som vi äntligen skulle ta. House. Aspepp. Brian Green. Legend. Aspepp. Stod typ still i ungefär hela klassen. Gick inte att hänga med. Men inte så att det va jobbigt, utan så att man bara stod och skrattade hela klassen. Både låten, hur han lärde ut, visade, och dansade gick i ljusets hastighet. Totalt chanslöst. Mannen kallas inte Brian "footwork" Green för ingenting. Godnatt.
 

överlevnadsbloggen?

Kategori: Allmänt

Mitt rum är det enda rummet med två fönster och en AC i. Skönt, rymligt, lyxigt kanske man tänker. Nej. Kallt. Nu börjar det bli betydligt kallare här i storstan, speciellt på kvällarna. AC:n är väl antagligen fastmonterad av Xavier på hörnet här (vi har märkt att vi bor i ett hispanict område). Inte helt tätt så att säga. Frågan på allas läppar är således; kommer jag frysa ihjäl nu?
 
matchande färg på ögon och bäddset
 
 
Mittemot där vi bor finns, som tur är, en laundromat. Idag va premiärturen. Man kan endast betala med quarters och tar med sig eget tvättmedel etc. Så ja, vi tvättar som på film, eller som i vänner. Sen sitter man där och tittar på sin tvätt och läser dåliga tidningar. Nyss satt jag och vek all tvätt på golvet i vårt vardagsrum/allrum/matsal/kök, medan Jennie lagade mat och Stella va på väg hem från klass. I min hög hamnade lite underkläder och två t-shirtar. I deras högar va det underkläder, balettbodys, tights, mjukisbrallor, sport BHar, t-shirtar till förbannelse (Jennie behövde till och med två högar till slut). Då var det ganska påtgaligt att jag har legat hemma hela vår första dansvecka. Men nu har jag bestämt mig för att vara frisk. Tog en balettklass idag och överlevde på fler sätt än ett. 
 
Stella och Jennie har varit bäst under hela tiden jag har varit sjuk förresten. Det är inte alla som ger en vågen när man kliver ut från toan och har bajsat fast för första gången på en vecka.
 
 

Salmonella Saturday

Kategori: Allmänt

 
 
Jaha, då ringde äntligen läkaren. Han meddelade att jag hade salmonella och skulle fortsätta vila och ta hand om mig som jag har gjort eftersom jag mår bättre. Börjar bli lite tråkigt att ligga hemma nu bara, men det är ju för en bra sak. Alla andra verkar ha helt religiösa upplevelser i skolan men det känns bra att jag har det framför mig. 
 
Jag har ju egentligen inte så mycket att berätta eftersom jag mest ligger i min säng hela dagarna. Idag har väl varit den mest händelserika dagen, åt både rostad macka OCH barnmat till frukost. Japp, barnmat för 6 månader och uppåt, thats me. Duschade oxå, välbehövligt. Tvättade håret, ännu mer välbehövligt. Det hade skapats en stor jävla självdread mitt i allt. Undra om Promoe hade salmonella och började odla sina dreads så? Isåfall måste han ha haft salmonella väldigt länge stackarn.
 
Nu ska jag nog festa till det med lite bananpure. Vilken lördag!
 

känsliga läsare varnas

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
Vad är väl en bal på slottet? Eller en dans på broadway dance center? Jaha, här åker man till NYC för att gå på dansskola. Hinner vara med på två intromöten som är extremt peppande och en självförsvarsklass (inte en enda dansklass alltså) innan helvetet brakar loss. Jag behåller ingenting jag äter eller dricker. Jag får kramper i magen så att jag på riktigt börjar tro att det bor ett monster i mig som vill ut. Har ashög feber så att jag totalt blöter ner min nya BDC tröja med febersvett. Är så trött att jag somnar på tunnelbanan hem från skolan. Efter en helvetesnatt och dag i samma anda är det dags att åka till doktorn. Jag mår piss. Iväg till doktorn (först till fel adress eftersom skolan har skrivit fel) där jag först får gå igenom massa paperwork, vilket är precis vad man är sugen på. Och sen snacka med doktor. 
 
Det tas blodprover, temperatur, blodtryck, you name it. Sen ska det lämnas kiss och bajsprov. Very well, in på toa med rör, spatlar, bunkar, påsar, instruktioner, handskar m.m. Så där sitter jag, på golvet på en toa och skopar upp mitt egna bajs (kan bespara er detaljer men absolut värsta sortens) i små tuber och känner att "det här är fan livet".
 
In till doktorn igen där dom tycker att jag är alldeles för uttorkad och har för hög hjärtrytm så att jag behöver dropp "stat!" (no joke. Dom sa stat!). Sen tycker doktorn att jag borde bli "kept under further observation" så dom skickar mig till akuten där jag får fylla i nya paper för att sen få ett eget litet rum. Där kommer det in folk hela tiden, frågar frågor, pysslar om, tar tempen, tar blodtryck och ger mig ännu mer dropp. En tjej kom in och frågade om jag hade tid/lust att vara med i en enkätundersökning lite snabbt. Hon höll på att dö. Fick även en liten piller-cocktail mot allt och skickas sen hem. Fick även några av medicinerna utskrivna och med mig hem (burkarna ser precis ut som på film). Nu väntar jag på provsar på vad det kan va, för att sen kunna behandla ordentligt. 
 
Ja så här ligger jag i min säng medan alla andra verkar ha det helt överfett i skolan. Det bombas med statusar på facebook och bilder på instagram och allt sånt men men, jag kommer igen. Är bara lite avundsjuk för tillfället. Tur att man är här i 6 månader. Nu ska jag fira kanelbullens dag med att avnjuta en rostad brödskiva au naturelle och hoppas att den vill stanna.
 
 
 
 
 
 

dagens outfit

Kategori: Allmänt

Tja tja bloggen! Här kommer dagens outfit!
 
 
Keps och tischa från Trump Tower i NYC. Detta matchade jag med kostym och comb-over. Så snyggt!
 
Puss och kram ses på stan!