New York by Nico

"Those that say it can’t be done should get out of the way of those doing it"

Boston

Kategori: Allmänt

Här kommer en bildbomb med bilder från vår getaway till Boston! Vi åkte dit med Jennies farföräldrar som är på lite spontan-semester i USA. Jennies kusin Nina pluggar i Boston och bor där med sin pojkvän så dom fick agera lite guider. Vi va en vända på Harvard och konstaterade att man aldrig kommer komma in där. Gick en liten sväng på stan.
 
Vi va även på Isabella Stuart Gardner Museum. Det va en kvinna som va svinrik som reste runt en massa och samlade på sig massa jox, köpte finfina tavlor och möbler på auktion etc. Innan hon dog så byggde hon ett palats (museet) där hon och hennes man samlade all konst, möbler, prylar. Herregud vad det fanns grejer, tanten hade säkert 200 stolar. Vissa rum va tapetserade med läder, och nu snackar vi inte ett litet rum utan en sal med säkert 5 meter i takhöjd. Andra va förgyllda på sina ställen. Spisarna/kakelugnarna hade fått blondinbella att bli grön av avund.
 
Det fanns massa kända verk på museet oxå. Ett fönster/målat glas hade lilla Louvren köpt hälften av och hon köpte andra halvan. 1990 blev hon bestulen på några verk, bland annat en Vermeer och en Rembrandt. Småpotatis, hon hade ju fler. Det coola med musset var att det va bevarat som ett hem typ, satt inga små skyltar till verken, utan dom man ville läsa om fick man hämta info om i varje rum. Awesome. Alla som heter Isabella kommer för övrigt in gratis. Bara en sån sak. Verkligen något för blondinbella..
 
Det va för övrigt årets händelse i Boston när vi var där oxå. Head of the Charles, en stor årlig rodd-regatta. Vi såg bara lite i utkanten av floden(?) där dom höll på att värma upp, men inget av själva av tävlingen tyvärr.
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fick även lite ekorr-hybris när vi gick genom massa parker i Boston. Det va massa ekorrar överallt! Så jag va tvungen att få till en bra bild på en och passa på att använda min braiga kamera, det blev en del bilder.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Kände mig lite som hunden i Upp. Squirrel!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: