New York by Nico

"Those that say it can’t be done should get out of the way of those doing it"

hip hop tour

Kategori: Allmänt

I fredags va Jennie, Glenn och jag på hip hop tour i harlem och bronx. Det är som en sightseeing trip fast med landmarks och historiska platser inom hip hop-kulturen. Man blir guidad av en livs levande MC som har vuxit upp mitt i allt som hände. Vi tyckte att han va ganska full of himself men han hade mycket kunskap om hip hop och det va det viktigaste. Vi fick bland annat se yankee stadium, apollo theatre, the concourse walk of fame, grafitti målningar etc.
 
Med på turen va en b-boy eller breakare som det oxå heter och på ett stop så fick vi gå in i en danssal där han visade vad han kunde. Sen fick dom som ville prova på lite breaking oxå. Jag och Jennie va dom enda som ställde upp frivilligt. Resten blev uppdragna av vår MC/guide. Efter den korta breaking-lektionen så sa guiden att det syntes att vi hade gjort det förut. Sen tvingade han oss att köra varsitt freestyle solo för hela gruppen. Sagt och gjort där köttade vi lite running man i dr Martens på en fritidsgård i bronx. Det hela finns på film som jag ska försöka få tag på. Vi käkade även lunch allihopa på ett mysigt ställe i harlem. Jacobs soul food. Buffé med bara massa amerikansk god soul food. Mums!
 
 
 
I fredags drog även "stormen" nemo in över New York. En vanlig vinterdag i Stockholm skulle jag vilja kalla det. Det kom snö helt enkelt. Amerikanerna va på helspänn som amerikaner oftast är. Skolan stängde tidigt så vi åkte hem till oss och hade tacokväll med Stina och Glenn. Vi spelade även nya favoritspelet catch phrase. Det är en liten apparat som ger en ord att förklara och när man har förklarat ordet för sitt lag och dom har gissat rätt så passa man den vidare till nästa lag. Allt är på tid så mackapären tickar ner hela tiden. Håller man i den när den "exploderar" så har man förlorat och motståndarlaget får poäng.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: