New York by Nico

"Those that say it can’t be done should get out of the way of those doing it"

Once

Kategori: Allmänt

 
I torsdags ställde jag och Stella klockan på 06.45, klädde oss varmt och åkte till times square. klockan 7.50 mötte vi Stina och ställde oss i kön till en teaters boxoffice. Där skulle vi köa till kl.10 (när dom öppnade) för att få billiga biljetter till musikalen Once. Det va så jävla kallt. Jag slutade aldrig frysa den dagen förrän jag låg hemma i min säng på kvällen sen. Biljetterna kostar i vanliga fall typ 100-300 dollar och vi fick varsin biljett för 35. Värt!
 
 
Musikalen va bland det absolut bästa jag har sett. Helt fantastiskt. Jag älskade allt med den. Förutom att vi satt lite taskigt och inte riktigt såg hela scenen. Den va väldigt avskalad och fin. Scenografin va densamma hela tiden men dom lyckades ändå göra olika scener/va på andra platser väldigt bra med hjälp av ljus och lite små möbelförflyttningar bara. Koreografin va minimal och därför genial. Alla sjöng som gudar, musiken va kung och skådisarna grymma! Helt såld. 
 
 
En kul grej va att när all ablev insläppta i salongen så stod hela enemblem redan på scen och värmde upp/jammade. Det va kul. Bakre delen av scenen va uppbyggd som en bar, som man kanske kan se på bilderna. När det va aktpaus och alla ska gå och köpa sig lite förfriskningar så fick man helt enkelt gå upp på scenen och handla ur baren där. Bara lite smågrejer men som gjorde hela upplevelsen ännu mer awesome. Summa summarum: Alla måste se den här. Jag måste nog gå igen...
 
 

voguing och dancehall

Kategori: Allmänt

Igår kom jag till skolan för att ta en balettklass. Jag trodde att jag behövde en till på veckans kort men jag hade räknat fel. Sen skulle jag ta locking för hurrikane en och en halv timme senare. Han va sen så klassen ställdes in. Jaha, då hade jag alltså varit i skolan i 3 timmar utan att ta en enda klass. Signade in mig på voguing och dancehall till slut. Har ju velat prova båda hela tiden så nu va det dags. 
 
 
 
Voguningen va grym! Den hålls av ingen mindre än Benny Ninja och han är helt fantastisk. Rolig och inspirerande och så sjukt grym på det han gör. Det va fett att bara vara i samma rum som honom och höra allt han har att säga bara. Hur många gånger han man dessutom inte sett honom lära modeller saker på top model och nu mig lixom. Mycket bra klass om man vill få fram sin inre diva. Ska försöka ta den en gång i veckan innan jag åker. Vi har bara 4 veckor kvar!
 
Dancehallen va oxå väldigt kul. Jag gick ju på dancehall förut och älskade det, vet inte riktgt varför jag slutade med det. Tror att det hade med att jag inte riktigt gillade lärarna jag hade på slutet (sean banan t.ex). Men det va kul att få prova det igen och det sitter kvar lite. Och det va nog precis vad jag behövde igår. Ska försöka klämma in en till dancehallklass men det är svårt att pussla ihop ens liv när det är så mycket man vill ta innan man åker. 
 
 

New York

Kategori: Allmänt



 
 
Kommer nog aldrig riktigt fatta att jag bor i New York. Här om dagen blev jag helt överväldigad när jag tog tuben till skolan, som jag gör varje dag. Vid ett ställe åker man över en bro från brooklyn till manhattan, utsikten är grym! Man ser brooklyn bridge, frihetsgudinnan om man tittar nog och manhattans skyline. Då slog det mig hur sjukt det är att jag faktiskt gör den resan varje dag för att sen hoppa av mitt på times square och gå till skolan. Hur sjukt är det inte att det är vardag?! Då va jag tvungen att kolla på filmen från när vi sitter i taxin när vi precis hade landat här i New York och va helt till oss av allt. 
 
För övrigt vill jag påstå att det går ritkigt bra med dansen nu. Baletten känns som att den går bättre, jag orkar mer och får upp mitt ben högre osv. En av dom strängaste balettlärarna jag någonsin har haft ställer mig ganska långt fram på hans klasser t.ex. Jazzen känns oxå bättre. Börjar nog få till det där med känsla och att förlänga alla röresler lite mer. Min favoritlärare i jazz Michelle Barber har sagt massa fina saker till mig om det oxå och att hon har sett att jag har utvecklats.
 
Hip hopen känner jag verkligen att det händer saker i nu. Känner att det jag har haft svårast med förut, att hitta mitt "umph", börjar falla på plats. Hade ett samtal med min mentor Ms Vee för några veckor sen och snackade lite om hur man ska tänka på klass osv. Men den senaste veckan har det verkligen hänt något och jag vet inte vad det är eller vad det beror på men jag känner det. Och folk kommer fram och säger att man är duktig och massa fina saker. Körde en koreografi med Robert i måndags och fick så fina komplimanger från folk, både folk som jag känner och inte. Jag tog en klass för en ny lärare idag och efteråt kom han och knackade mig på axeln och sa "good job". Det värmer något otroligt alltihop. Dom fyra veckorna vi har kvar i skolan ska det fan köttas nu! pepp!
 
 

Baconnaise

Kategori: Allmänt

Stella och jag fick för oss att göra egen baconnaise igår. Det är alltså majonäs gjort på baconfett. Yes.
 
 
Här kommer recpetet:
 
3 äggulor (börja med en)
1 dl baconfett
1 dl olja
2 skopor jävla anamma
1 nypa envishet
smaka av med salt och peppar
lagom mycket senap
 
Tips!: va minst två stycken så att ni kan byta av varandra i vispandet. 
 
Lägg allt utom oljan och baconfettet i en skål och vispa ihop det. Ringla baconfettet och oljan över långsamt och vispa hårt! Spela "Let it whip" (se spellista nedan). När det inte blir tillräckligt tjockt addderar ni en äggula och spelar "Don't stop believing". När ni har vispat armarna av er utan att det har blivit tjockare så plockarna ni fram mixern bara för att märka att baconnaisen blir flytande då. Spela "it's tricky"
 
Ta en paus, googla "why isn't my baconnaise getting thicker". Ge inte upp! Spela "try again". Lägg en äggula i skålen och ringla långsamt den flytande baconnaisen över och vispa armarna av er ännu en gång. När blandningen är lagom tjock så visparna ni allt vad ni har till "don't stop til you get enough". Häll upp i återanvänd nutella-burk. Gör valfri segerdans.
 
 
Nu är bara frågan vad vi ska ha baconnaisen till. Tips?

I am... We are...

Kategori: Allmänt

För en veckan sen va Stella och jag och såg en dansföreställning som Dana Foglia hade satt upp. Hon är lärare på BDC och en fantastiskt duktig koreograf. Det kan ha varit den bästa dansföreställningen jag någonsin har varit på. Allt va så genomtänkt och bra, sjukt bra koncept och idé! Och vilka extrmt fina och duktiga dansare. Musiken va grym, allt va bara wow. Kostymerna som dansarna gick i svart och vitt och alla i publiken hade i förväg uppmanats att ha på sig svartvitt. Jag och Stella va helt mållösa efteråt. WOW!
 
Jag matchade stolarna
 
 
 
 

hip hop tour

Kategori: Allmänt

I fredags va Jennie, Glenn och jag på hip hop tour i harlem och bronx. Det är som en sightseeing trip fast med landmarks och historiska platser inom hip hop-kulturen. Man blir guidad av en livs levande MC som har vuxit upp mitt i allt som hände. Vi tyckte att han va ganska full of himself men han hade mycket kunskap om hip hop och det va det viktigaste. Vi fick bland annat se yankee stadium, apollo theatre, the concourse walk of fame, grafitti målningar etc.
 
Med på turen va en b-boy eller breakare som det oxå heter och på ett stop så fick vi gå in i en danssal där han visade vad han kunde. Sen fick dom som ville prova på lite breaking oxå. Jag och Jennie va dom enda som ställde upp frivilligt. Resten blev uppdragna av vår MC/guide. Efter den korta breaking-lektionen så sa guiden att det syntes att vi hade gjort det förut. Sen tvingade han oss att köra varsitt freestyle solo för hela gruppen. Sagt och gjort där köttade vi lite running man i dr Martens på en fritidsgård i bronx. Det hela finns på film som jag ska försöka få tag på. Vi käkade även lunch allihopa på ett mysigt ställe i harlem. Jacobs soul food. Buffé med bara massa amerikansk god soul food. Mums!
 
 
 
I fredags drog även "stormen" nemo in över New York. En vanlig vinterdag i Stockholm skulle jag vilja kalla det. Det kom snö helt enkelt. Amerikanerna va på helspänn som amerikaner oftast är. Skolan stängde tidigt så vi åkte hem till oss och hade tacokväll med Stina och Glenn. Vi spelade även nya favoritspelet catch phrase. Det är en liten apparat som ger en ord att förklara och när man har förklarat ordet för sitt lag och dom har gissat rätt så passa man den vidare till nästa lag. Allt är på tid så mackapären tickar ner hela tiden. Håller man i den när den "exploderar" så har man förlorat och motståndarlaget får poäng.
 

Filmen!

Kategori: Allmänt

Här kommer massa bilder från när vi gjorde vår film till Ms Vee och Robert. Jag spelade Ms Vee och va ganska lik förutom att jag va blond och inte alls asiat men jag lyckades få till en lugg ändå. Jennie spelade Robert och va så sjukt lik. Vi visade filmen för dom på Ida, Elin och Mathias hej då fest. Total succé! Vi hade bokat en sal kl. 8 en måndagmorgon för att spela in filmen. Men vi hade sjukt kul ändå. 
 
Apropå bra filmer så va vi och såg Django i veckan. Jennie och Stella hade redan sett den men jag och Jennies pappa Glenn som är här på besök hade inte sett den. SÅ JÄVLA BRA! måste se den igen!
 
 
  
 
 
kärlek