New York by Nico

"Those that say it can’t be done should get out of the way of those doing it"

update

Kategori: Allmänt

 
Jag får så mycket skäll för att jag inte bloggar tillräckligt ofta eller mycket. Den sanna anledningen till detta är egentligen att det är så mycket vardag att jag inte vet vad jag ska skriva om riktigt. Jag tar ca. 3-4 klasser om dagen och sen åker jag hem och duschar och äter, det är kanske inte så spännande att läsa om. 
 
Hursomhelst så kommer en uppdatering av dom senaste två veckorna utöver dansen: 
 
Stellas kompis Emma har varit här. Kul med lite uppdateringar från stockholm även om allt verkar vara sig likt. Stella, Emma och jag va och åt fantastiskt god sushi och va så mätta efteråt att vi höll på att dö men det va det värt. 
 
Jennie, Emma och jag har köat till juste debout nyc (amerikanska uttagningarna. som streetstar alltså). Men endast köat. Stella va borta under dagen så Emma fick hänga på oss. Tanken var att vi skulle köpa våra biljetter lite snabbt och sen hänga med Emma i soho. Ta en klass på skolan och sen åka tillbaka och kolla alla battles. Istället stod vi i kö i över två och en halv timmar. Jag blir lätt kinkig i sådana situationer. Finns det något värre än dåligt uppstyrda event? Eller när det inte finns någon som helst anledning att saker ska ta så helvetiskt lång tid? Nej, så jag va osvensk och trängde mig före hela kön. Då visar det sig att om man kommer in så måste man stanna inne (vilket vi redan hade frågat när vi började köa). Arg och utan känsel i tårna åkte vi till skolan för att ta en klass för MsVee. Hon skulle oxå till juste debout efter klassen så vi tog sällskap dit med henne efter klassen. Väl i kön igen bestämde vi oss för att gå och äta först och efter maten kände vi att det skulle va trevligare att åka hem och kolla film hos MsVee. Vi skämdes lite men kom fram till att vår kväll va bättre. Tydligen missade vi inget extraordinärt. Förutom att Missy Elliott va där....
 
Idag åker våra fina vänner Elin, Ida och Mathias hem. Det känns jättetråkigt men vi ses snart i sverige igen. Dessutom åker Sara hem i en månad på tisdag och imorn åker MsVee till Kanada, så vi blir helt ensamma kvar. Eftersom alla ska åka så har det varit en del gettogethers under veckan. Vi hade en jättetrevlig vi-ses-snart-igen-fest för Elin, Ida och Mathias i onsdags. Kom hem kl. 6.30. Mycket trevlig kväll. 
 
Eftersom halva vår svenska familj åker ville vi göra en liten present till Robert och MsVee som har varit våra bästa lärare och vänner här. Därför spelade vi in en parodi på dom som vi visade på festen. Jag fick spela MsVee och Jennie var Robert. Resultatet blev förvånansvärt jävla bra och så sjukt roligt. Premiärvisningen för dom var en stor succé. 
 
Idag är jag ledig och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Imorn ska jag ta en klass sen blir det lite hejdå-fika med MsVee och Sara och sen är det performance project på skolan. Vem som helst får ställa upp med ett nummer, så det blir som en liten föreställning. Jag är taggad, även fast man sitter på ett golv och får ont i röven alldeles för länge. Ångrar lite att jag inte är med men om det hinner hållas ett till performance project innan vi åker hem så ska jag fan va med. 
 
 

Fullt upp

Kategori: Allmänt


Det är ganska fullt upp i den här stan för tillfället. Det dansas och skrattas konstant. MEN, det ska komma en uppdatering om senaste veckan snart.

Så länge kan ni få hålla till godo med att jag för en vecka sen tog mitt livs första sånglektion. WHAT?! Det va jävligt nervöst men gick tydligen bra enligt dom som bevittnade händelsen (den har blockerats bort ur mitt minne lite grann). Jag sjöng Mad World med Gary Jules. Läraren tyckte att den va lite mörk för mig och bad pianisten spela den i F, och jag höll tonen! Och sen tyckte hon fortfarande att det va lite mörkt så höjde dom till G. Det säger mig typ ingenting men tydligen höll jag ton. WOW! bara en sån sak. 

Det va det, men jag håller på att lägga upp en miljard bilder på facebook från hela tiden vi har varit här så det kan man roa sig med så länge.

 

Veckan

Kategori: Allmänt

Den här veckan har jag varit tillbaka i skolan efter min "semester". Inledde med klasser i söndags och tog Ms Vees lockingklass där vi gjorde alphas. På filmen under ser ni koreografin och stegen i slutet är alphas. Det blev ingen mjukstart direkt. Träningsvärken från den här veckan har inte varit nådig, det är helt enkelt farligt att vila. 
 
 
Annars har veckan varit finfin, tagit 16 klasser, varav fyra ballet! Fyra ballet på fem dagar! Men nu är jag klar med alla mina kort. Nästa vecka blir första veckan som jag bara har ett kort på, dvs bara 12 klasser. Men sen ska
 
Här kommer lite blandade bilder från veckan som varit:
 
Jag har lagat aubergine lasagne
 

 Vi va och käkade middag med vår minifamilj här. Svenskar + Robert och Ms Vee. Ms Vee bjöd alla på middagen för att hon tycker så mycket om oss :') Sen gick vi och fikade på Amys bread och beställde massa olika godsaker. Jag fick slåss med Ms Vee för att hon inte skulle betala för det kalaset oxå. Sen gick vi och spelade biljard och fussball. Extremt bra kväll!
 
Stina och Stella sitter och komponerar ett stretchprogram.
  
Sabine va här och hälsade på i en dag. Hon mellanlandade här på väg till hawaii. Vi va i top of the rock på kvällen. Fantastisk utsikt, bättre än empire state. Tyvärr gick det inte ritkigt att fånga på bild men det va awesome. Bildjäveln vill inte roteras heller så ni får vrida på huvudet istället. I hissen på vägen upp så blir taket genomskinligt. Wow!
     
Vi har tillverkat egna svenska lakritsshots som vi ska ge till Ms Vee när vi ska på middag hos henne nästa vecka. 
 
SIst men inte minst. Stella och dom sovande asiaterna

julkort

Kategori: Allmänt

Jag fick världens finaste julkort från min mormor och morfar på cypern. Dom skickade det till Sverige och min mamma fotade och skrev vad det stod på. Så fint :')
 
 
N I C O L I N A

Vi längtar efter vårt fantastiska barnbarn som lyft vingarna. Fortsätt att flyga.
Vi som sedan länge landat, flyger med Dig i våra tankar.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR
önskar mormor å morfar






La Esquina

Kategori: Allmänt

 
För en vecka sedan åkte mina päron hem till Sveriget och idag åkte även Max. Lite tomt och hemlängtigt sådär men det går över. Det är en märklig känsla att ha sina nära här en intensiv sväng och då känns det som det mest naturliga ever och sen så vips så är dom hemma till ens egentliga vardag i Stockholm. Till och med Stella tyckte att det kändes som att Max alltid hade bott med oss i Brooklyn. 
 
 
Dom absoluta höjdpunkterna på min och Max lilla semester va iaf Top of the rock by night och La Esquina. La Esquina är en mexikansk restaurang på manhattan som hittills är den bästa restaurangen i New York. Man får gå in i lilla dinern som man ser på översta bilden. Där finns en svart dörr som det står endast personal på och utanför sitter det ngn så uppger man sin bokning och så ska man ner för trappan. Sen när man kommer dit får man hänga av sig för att sen bli forslad genom köket in till själva restaurangen. Vi va lite tidiga så vi tog en god mojito i deras coola bar först. Sen delade vi på 5 små rätter (typ tapas) som alla va gudomligt goda. Fast det bästa va deras Queso fundido, smält ost som man hade på en sorts bananchips. Wow!
 
Alla som åker till New York måste gå på La Esquina! Måste! Nu ska jag fortsätta äta choklad i sängen..
 
 

Årsresumé

Kategori: Allmänt

 
Här sitter vi i brooklyn, Jennie, Stella, Max och jag lite småbakis och sentimentala och sammanfattar året. Det händer en jävla massa på ett år. Igår va vi ute och käkade på en jättemysig brasiliansk restaurang och sen hann vi precis till tolvslaget hemma hos Robert där det va fest. På restaurangen igår bestämde vi oss för vad vi skulle lämna bakom oss i 2012. Det blev följande: Yolo, swag, autotune (borde ha lämnats för länge sen) och lite annat smått och gott. Nu återstår det att se vad 2013 blir året av.
 
 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Flyttade till New York i ett halvår och allt som hör därtill. Det har blivit en massa firsts här. Överlevt salmonella, frankenstorm och jordens undergång. Va med om att Obama blev omvald. Firade thanksgiving.

Har du några nyårslöften? Inte mer än att ha jävla ett bra 2013

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nopers

Vilka länder besökte du? Usa, England, Frankrike, Sverige.

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas? 23e September när vi åkte till New York, väldigt blandade känslor just den dagen men shit vad bra det blev. 

Vad var din största framgång 2012? Att jag lyckades flytta till New York med allt vad det innebär med ambassad, leta lägenheter, allt pappersarbete etc etc. Och att jag slutade på espresso house och bara jobbade på Lagerhaus och Marikas.

Största misstaget? Att bli med Samsung Galaxy s2. Bajstelefon. 

Bästa köpet? Alla skor! MAAAH! Och alla flygbiljetter 

Vad spenderade du mest pengar på? Terminsavgiften till Broadway dance center.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Att träffa mina nära på JFK när dom kom och hälsade på över jul, Max, mina vänner, streetstars efterfest. Grymmaste ever. Alla fina kvällar med alla finaste. Och såklart när mailet från BDC damp ner i inkorgen.

 

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012? Triad - tänd ett ljus, Gangnam style, och det mesta med Whitney Houston.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare eller lika glad tror jag.

Vad önskar du att du gjort mer? Jag tycker inte om att ångra sånt man inte gjorde. Men med hostan i halsen så önskar jag att jag hade varit friskare när det krävdes. London, första veckan här i skolan och nu när Max och päron hälsade på hade det varit gött att varit frisk. 

Favoritprogram på TV Tittar inte så mycket på TV men om tubeplus räknas så Cougar town och How i met your mother. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2012? Fick frukost på sängen av Jennie, Stella och Max och sen iväg till päronens hotell och firade lite mer på deras hotell med ny ipad mini och cupcakes by melissa. Sen käkade vi middag på five napkin burger och drog tillbaka till deras hotell och drack drinkar. 

Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Danskläder. Mjukisbyxor och bekvämta. Det är iofs mest dom senaste tre månaderna. Annars är det ungefär som vanligt. Mycket lagerhaus kläder oxå såklart. 

Den bästa nya personen du träffade? Alla nya fina dansvänner här i New York. (och Sonya måste nämnas även om jag kanske inte "träffade" henne)

 
Nu handlade allt väldigt mycket om New York men det är det som ligger närmast och färskast i minnet och som är det största som hände 2012. Innan jag kom hit handlade väldigt mycket om att förbereda inför resan osv så det kanske inte är så konstigt. Men annat bra som hände 2012 är: Streetstars efterfest (Det säger en hel del när årets fetaste fest ägde rum i januari och inte slås på 11 månader), Marikas efterfest och efterfesten som följde den, Min och Max london-resa och speciellt gaucho-kvällen, Paris-resan och Juste Debout, Snedsteg i Bromma Blocks m.m